Brilleglass

Alle har forskjellige behov når det kommer til brilleglass, og det finnes mange alternativ. Våre ansatte har høy kompetanse på hvilke glass som vil passe best til deg. Valg av brilleglass avhenger av bruksområdet til brillen, styrke og hvilken brilleinnfatning som er valgt. Det er bare å ta kontakt med en av våre tre butikker for mer informasjon.

Plast eller glass?

Vi anbefaler alle å bruke plastglass i brillen sin. Plastglass er lettere enn glassglass, og knuser ikke hvis de mistes på et fliselagt gulv. Knuser glasset mens brillen er på, kan glassplintene skade øyet. Barn og andre aktive personer må derfor ha plastglass.

Det finnes forskjellige typer plastglass. Glassene herdes slik at de tåler mer før det kommer riper. Det legges også antirefleks på toppen slik at en unngår plagsomme reflekser fra for eksempel lamper eller billykter. En kan også få ekstrabehandling på toppen som gjør glassene lettere å pusse, og det blir mindre dugg på glassene. 

Plastmaterialet som brukes i glassene har ulik brytningsindeks. Er styrken i brillen ikke særlig høy, og en skal ha en brille med ramme rundt hele, kan en holde seg til 1,5 indeks glass. Er styrken høyere, eller en skal ha en ramme uten innfatning, eller bare innfatning oppe, er det lurt å velge et tynnere og mykere glassmateriale, med indeks 1,6 eller 1,67. Det finnes enda tynnere glass, indeks 1,74, disse egner seg best til innfatninger med ramme rundt hele.

Våre merker

Viktig!


Vi har nå fått nettbutikk som du kan bestille kontaktlinser til fordelaktige priser og hurtig levering i tillegg til å få de rett hjem i din postkasse!

Trykk her for å gå til nettbutikken.

Om du ønsker å bestille kontaktlinser som før via bestillingskjemaet kan du selvfølgelig gjøre det her, men da til butikkpriser.

Bestilling av linser

Vestre Torggate 8 (vis kart)
Åsane Storsenter (Arken) (vis kart)
Strandgaten 3 (vis kart)
 
Hent i butikk
Tilsendt pr post (kr 100.- i frakt)
 
  Bestille samme som sist
 
 
1 måneder
3 måneder
6 måneder
 
Dagslinser
2-ukerslinser
Månedslinser
 
 

Timebestilling/annet

Vestre Torggate 8 (vis kart)
Åsane Storsenter (Arken) (vis kart)
Strandgaten 3 (vis kart)
 
  Synsprøve
Linsekontroll
Annet
 
  Formiddag
Ettermiddag