Førstegangsbruker

Dersom du ønsker å begynne med kontaktlinser er det en del ting som er lurt å tenke gjennom før man går til optikeren for en såkalt nytilpassing av kontaktlinser. Hva forventes av kontaktlinsene? Er det i spesielle situasjoner du ønsker å bruke dem? Vil du bruke dem så mye som mulig, eller kombinert med briller? På bakgrunn av blandt annet slike spørsmål kan du og optikeren sammen komme frem til de kontaktlinsene som passer best for deg. Kontakt oss gjerne dersom du har spørsmål!

Det er viktig å undersøke øynene når man skal bruke kontaktlinser. En grundig synsundersøkelse brukes som grunnlag ved en nytilpassing av linser, og vi ser ekstra nøye på øyets fremre deler når vi tilpasser kontaktlinser for å sikre forsvarlig bruk. Når dette er gjort setter vi på kontaktlinser og du får føle litt på hvordan de er å ha på øynene. Som regel kjenner man at det er noe der, men etter meget kort tid vil myke kontaktlinser som regel nesten ikke føles i det hele tatt! Etterpå undersøker vi øynene dine igjen for å se hvordan det oppfører seg med kontaktlinse på.

Etter dette lærer vi deg å håndtere kontaktlinsene. Dette er viktig, da de mange kontaktlinsekomplikasjoner er forårsaket uvettig håndtering. Håndtering avhenger av type kontaktlinse, og hvordan du selv ønsker å bruke linsene.

Etter du har kommet i gang med bruken av linsene er det vanlig å kontrollere øynene en gang i halvåret. Ved slike halvtårskontroller undersøker vi at både øyet ditt og du fremdeles er komfortabel med linsebruk. Vi undersøker styrken på kontaktlinsene for å se at den er riktig, og vi informerer og diskuterer med deg om hvordan vi bør planlegge videre bruk. Dette tar ca 20 minutter, og det er vanlig at vi kaller deg inn ved at du får et lite brev i posten.

Vi anbefaler deg å snakke med våre offentlige godkjente optikere med kontaktlinsekompetanse om hva som passer best for deg. Har du spørsmål, så kontakt oss gjerne!

Våre merker

Viktig!


Vi har nå fått nettbutikk som du kan bestille kontaktlinser til fordelaktige priser og hurtig levering i tillegg til å få de rett hjem i din postkasse!

Trykk her for å gå til nettbutikken.

Om du ønsker å bestille kontaktlinser som før via bestillingskjemaet kan du selvfølgelig gjøre det her, men da til butikkpriser.

Bestilling av linser

Vestre Torggate 8 (vis kart)
Åsane Storsenter (Arken) (vis kart)
Strandgaten 3 (vis kart)
 
Hent i butikk
Tilsendt pr post (kr 100.- i frakt)
 
  Bestille samme som sist
 
 
1 måneder
3 måneder
6 måneder
 
Dagslinser
2-ukerslinser
Månedslinser
 
 

Timebestilling/annet

Vestre Torggate 8 (vis kart)
Åsane Storsenter (Arken) (vis kart)
Strandgaten 3 (vis kart)
 
  Synsprøve
Linsekontroll
Annet
 
  Formiddag
Ettermiddag