Personvernerklæring

Daglig leder i den butikken du er tilknyttet er behandlingsansvarlig for dine personopplysninger. Hvis du handler i nettbutikken og ikke er tilknyttet en butikk er det daglig leder i C-Optikk AS som er ansvarlig. Den behandlingsansvarlige har det øverste ansvaret for å sikre at all behandling og håndtering av personopplysninger skjer i samsvar med gjeldene lovgivning.

Erklæringen inneholder informasjon om dine rettigheter ved lagring av personopplysninger gjennom et kundeforhold hos oss, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger i henhold til gjeldende personvernlovgivning.

Personopplysninger

For å gjennomføre et kjøp i vår nettbutikk trenger vi navn, adresse, mobilnummer og e-post.
Dette er nødvendig for å kunne sende din bestilling til riktig leveringsadresse, samt kontakte deg dersom det skulle være behov i henhold til din bestilling.

Grunnlaget for denne behandlingen er personvernforordningens artikkel Art 6 (b).
Der du har samtykket til det benyttes også opplysningene til å gi deg informasjon, tilbud og service i forbindelse med ditt kjøp via e-post, telefon og SMS. Grunnlaget for denne behandlingen er personvernforordningen Art 6 (a). Du kan når som helst takke nei til å motta slik informasjon fra oss.

Vi er pålagt å oppbevare ordreinformasjon i forbindelse med regnskapsføring, avgiftshåndtering og eventuell garanti-/returhåndtering. Denne historikken slettes etter ti år.

For forskjellige formål kan vi trenge andre personopplysninger. Hvilke personopplysninger og formålet med disse er beskrevet her i personvernerklæringen.

Dine rettigheter

Du har rett til innsyn i dine personopplysninger som vi har registrert i samsvar med gjeldende lovgivning. Du kan til enhver tid be om å motta disse opplysningene uten vederlag i tråd med lovgivningen.

Du kan også, når som helst, be oss slette eller rette dine personopplysninger, forutsatt at vi ikke er forpliktet til å oppbevare disse i henhold til gjeldende lovgivning eller andre forpliktelser vi har.

Opplysninger utleveres på en sikker måte. Med mindre du anmoder om noe annet, gis informasjonen i en vanlig elektronisk form.

Du kan når som helst trekke tilbake samtykke du har gitt oss. Samtykkene finner du på "Min side".

Du har rett til å klage til Datatilsynet dersom du opplever at dine personopplysninger ikke blir behandlet i henhold til denne erklæringen.

 

Arkivering av personopplysninger

Regnskapsloven pålegger oss å lagre transaksjonsdata i 5 år, men for å kunne ivareta kunders rettigheter i forbindelse med garanti og reklamasjon i henhold til forbrukerkjøpsloven, kjøpsloven og våre salgsbetingelser, lagrer vi kjøpshistorikk i 10 år.

 

Sikring av personopplysninger

Vi har gode rutiner for å sikre at uvedkommende ikke får tilgang til dine personopplysninger, og at behandlingen av data skjer i samsvar med kravene i gjeldende lovgivning. Eksempler på slike tiltak er risikovurderinger, tilgangsstyring og arkiveringsrutiner, samt rutiner for håndtering av data og oppfølging av forespørsler vedrørende retten til innsyn, retting og sletting.

 

Utlevering av varer

Vi samarbeider med linseleverandørene Alcon, Bausch Lomb, Cooper Vision, Johnson & Johnson og Vision Care for håndtering av bestillinger i nettbutikken. Vi utleverer personopplysninger som er nødvendig for at de skal kunne levere varene til deg. Informasjonen som deles med leverandørene er navn og adresse. Opplysningene slettes innen 36 måneder.

 

Betalingsløsninger

Av sikkerhetshensyn oppbevarer vi historikk som inneholder IP-adressen vi mottar ordre fra. Betalingsopplysninger er: IP-adresse, navn, adresse, e-post og mobiltelefonnummer.

Alle systemer som behandler personopplysninger knyttet til betaling av ordre er strengt begrenset til ansatte som utfører nødvendige oppgaver knyttet til ordren.

 

Betaling med kort, faktura eller Vipps

Vi samarbeider med Payex for alle typer betaling. Vi lagrer ingen av opplysningene i forbindelse med betalingen, men for å utføre betalingen videreformidler vi kortinformasjon, personnummer (ved fakturabetaling) og mobilnummer (ved betaling med Vipps) til vår betalingsleverandør Payex. De oppbevarer informasjonen på en sikker og forsvarlig måte og er sertifisert etter kortselskapenes strengeste regelverk, PCI Level 1.

Skulle det oppstå problemer med en betaling kan betalingsansvarlige hos oss finne de 6 første og de 4 siste sifrene i ditt kortnummer (IIN/BIN nummer) for å identifisere hvilken bank som har utstedt kortet slik at vi kan bistå i å løse problemet.

Retur

Retur av produkter kan gjøres i henhold til gjeldene regler om angrefrist. Detaljert informasjon om dette sendes på e-post sammen med kvittering for kjøpet. Hvis det er feil på linsene du har mottatt så finner du kontaktinformasjon til nettbutikken her, eller du kan kontakte din lokale optiker.

Informasjonskapsler (Cookies)

Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres på din enhet når du laster ned en nettside. Disse brukes vanligvis til å forbedre din brukeropplevelse og huske hvem du er, slik at du forblir innlogget.

Formålet med informasjonskapsler er å gi nettbutikken grunnleggende funksjonalitet som sesjonshåndtering, analyse, personalisering og markedsføring.

Førsteparts informasjonskapsler er nødvendige for at websiden skal fungere.

Tredjeparts informasjonskapsler blir brukt til analyser, markedsføring og personalisering av websiden.

For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyene Google Analytics og Sitecore Experience Platform. Disse bruker informasjonskapsler, som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss informasjon om er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra, hvilke nettlesere som benyttes, samt informasjon om netthandel.

Informasjonen fra Google Analytics lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern.

Slik kan du unngå informasjonskapsler (Cookies)

Om du ønsker å unngå bruk av informasjonskapsler kan du stille inn din nettleser til å ikke akseptere disse. Se nettleserens hjelpesider for innstillinger. Vær oppmerksom på at dersom du velger å utelukke informasjonskapsler, vil noen av funksjonene i nettbutikken ikke fungere.

Personalisering

For å kunne gi deg en relevant og god opplevelse i vår nettbutikk bruker vi funksjoner og systemer for å personliggjøre innholdet slik at det tilpasses deg.

Markedsføring

Behandlingsgrunnlaget for e-post og sms-markedsføring er samtykke.

Vi og våre samarbeidspartnere sporer annonser for å vite hvilke annonse du har sett på nett. Med dette kan vi tilpasse deler av butikken etter dine interesser, og vise deg relevante annonser ved senere anledninger.

Personopplysninger til tredjepart

Vi vil ikke dele, selge, overføre eller på annen måte utlevere dine personopplysninger på andre måter enn beskrevet i personvernerklæringen. Dine data vil kun deles hvis vi er rettslig forpliktet eller får ditt samtykke. Samarbeidspartnere vil kun få innsyn i opplysningene hvis dette er nødvendig for å utføre tjenester for oss. I slike tilfeller inngås databehandleravtaler for å ivareta informasjonssikkerheten, i tillegg vil vi bestemme hvordan behandlingen av opplysningene skal foregå.

Endringer i erklæringen

Hvis vi gjør endringer i denne personvernerklæringen, legger vi ut den reviderte versjonen her med en oppdatert revisjonsdato. Vi oppfordrer deg til å se igjennom erklæringen regelmessig. Dersom det blir utført større endringer som vesentlig endrer vår personvernpraksis kan vi også varsle deg på andre måter som f.eks. via e-post.

Ønsker du at vi sletter dine opplysninger, eller du ønsker å få utlevert dine personopplysninger vi har lagret, så ta kontakt med oss på e-post support@coptikk.no

C-Optikk AS
Postboks 399
3604 Kongsberg

 

Sist endret: 25.05.2018 

Våre merker

Viktig!


Vi har nå fått nettbutikk som du kan bestille kontaktlinser til fordelaktige priser og hurtig levering i tillegg til å få de rett hjem i din postkasse!

Trykk her for å gå til nettbutikken.

Om du ønsker å bestille kontaktlinser som før via bestillingskjemaet kan du selvfølgelig gjøre det her, men da til butikkpriser.

Bestilling av linser

Vestre Torggate 8 (vis kart)
Åsane Storsenter (Arken) (vis kart)
Strandgaten 3 (vis kart)
 
Hent i butikk
Tilsendt pr post (kr 100.- i frakt)
 
  Bestille samme som sist
 
 
1 måneder
3 måneder
6 måneder
 
Dagslinser
2-ukerslinser
Månedslinser
 
 

Timebestilling/annet

Vestre Torggate 8 (vis kart)
Åsane Storsenter (Arken) (vis kart)
Strandgaten 3 (vis kart)
 
  Synsprøve
Linsekontroll
Annet
 
  Formiddag
Ettermiddag