Hva innebærer en synsundersøkelse?

Med jevne mellomrom bør en undersøke synet. Når en er over 60 år anbefaler Norges Blindeforbund undersøkelse annet hvert år for å oppdage eventuelle øyesykdommer i et tidlig stadium.

En øyeundersøkelse blir utført av offentlig godkjent optiker. Det tar omtrent 30 minutter og den optimale brillestyrken til både avstand og lesing blir funnet. Øynene våre handler om mer enn hvor små bokstaver vi klarer å lese, og i løpet av undersøkelsen kontrolleres flere deler av øyehelsen.

Interessert i kontaktlinser?

Flere og flere ønsker å teste kontaktlinser, et fint alternativ til briller. Dagens kontaktlinser finnes i et vidt spenn av styrker, dermed kan veldig mange bruke dem. En vet ikke om en liker det før en har prøvd. 

Hvis en aldri har brukt kontaktlinser før, må en på nytilpassing. Da sjekkes øynene som ved en synsundersøkelse, i tillegg til at en lektvegger en del tester som har med kontaklinser å gjøre. Dette for å lettere finne ut hvilken linsetype som kan passe best. Det blir så satt på kontaklinser som prøves ut i ca en halv time, før optiker ser at linsen sitter riktig. Ser alt greit ut, lærer en å håndtere linsen. Det hele tar i underkant av to timer.

Våre merker

Viktig!


Vi har nå fått nettbutikk som du kan bestille kontaktlinser til fordelaktige priser og hurtig levering i tillegg til å få de rett hjem i din postkasse!

Trykk her for å gå til nettbutikken.

Om du ønsker å bestille kontaktlinser som før via bestillingskjemaet kan du selvfølgelig gjøre det her, men da til butikkpriser.

Bestilling av linser

Vestre Torggate 8 (vis kart)
Åsane Storsenter (Arken) (vis kart)
Strandgaten 3 (vis kart)
 
Hent i butikk
Tilsendt pr post (kr 100.- i frakt)
 
  Bestille samme som sist
 
 
1 måneder
3 måneder
6 måneder
 
Dagslinser
2-ukerslinser
Månedslinser
 
 

Timebestilling/annet

Vestre Torggate 8 (vis kart)
Åsane Storsenter (Arken) (vis kart)
Strandgaten 3 (vis kart)
 
  Synsprøve
Linsekontroll
Annet
 
  Formiddag
Ettermiddag