Hvilke briller skal jeg velge?

Vi har samlet noen tips om hvilke type briller som passer de forskjellige ansiktsformene:

Ovalformet ansikt

Det ovale ansiktet har en perfekt balanse i benstruktur og trenger ingen korreksjon. Kler i utgangspunktet alle briller.

Firkantet ansikt

Firkantansiktet kler de fleste kattøyevarianter, de ovale formene og "myke"mangekanter. Det viktigste er at fatningene ser litt optimistiske ut.

Rundt ansikt

Bra med moderat eller ekstrem katteøyefasong, men noen kantete varianter kan også være fine. Det viktigste er at brillern løfter.

Dråpeformet ansikt

Dråpeansiktet er fint i forskjellige firkantfasonger og litt lave katteøyeformer. Unngå briller som er lavest i nedre ytterkant.

Langt ansikt

Det finnes briller som deler ansiktet på tvers. Det vil si at bredden på brillen er større en høyden.

Hjerteformet ansikt

Hjerteansiktet er aller finest i briller som ikke gjemmer kinnbena. Nesten alle ovale varianter går bra. Vær forsiktig med ekstreme katteøyeformer. De kan lett få ansiktet til å virke "spisst".

Diamantformet ansikt

Ansiktet er verken helt firkantet eller helt hjertefomet. Ta hensyn til de trekkene som er mest fremtredende ved å bruke "kjørereglene" for både hjerte- og firkantansikt.

Bestill time til synsundersøkelse

Med jevne mellomrom bør en undersøke synet. En øyeundersøkelse blir utført av offentlig godkjent optiker. Undersøkelsen tar omtrent 40 minutter.