Tilpasning:

Din brille er tilpasset deg. Likevel kan den etter en tids bruk bli løs-sittende eller gnage. Kom gjerne innom og få den etterjustert.

Tilvenning:

Husk at din brille trenger tilvenning. Opp til 6 ukers tilvenningstid er ikke uvanlig, og dette gjelder spesiellt progresive briller, og dersom du er førstegangs progressiv bruker.
Rengjøring:
Her anbefaler vi å bruke Optikerens Brillerens, men da er du avhengig av vann. Vi har vår egen Privilegium Brillerens som vi anbefaler på tur. Vi har et stort utvalg produkter til rengjøring og vedlikehold av dine briller. Microfiberkluter fungerer spesielt bra. Sterke vaskemidler som for eksempel Zalo anbefales ikke da dette kan skade overflaten på brilleglassene. Ta kontakt med oss og vi vil hjelpe deg med å finne ut hva du trenger for å rengjøre brillene dine på en best mulig måte.

Deler:

Deler til din brille vil vi i rimelig grad ha på lager. Det vi ikke har, kan skaffes innen rimelig tid, såfremt mulig.

Reparasjon:

De fleste innfatninger kan repareres. Holdbarheten av en reperasjon er avhengig av brillens materiale, skade, samt skadested. NB! Ikke lim eller lodd brillene selv. Det blir sjelden vellykket og kan umuliggjøre en reperasjon hos oss. Hos Teigland Optikk får du brillegaranti.

Kartotek:

Alle opplysninger om din brille har vi på data; f. eks. styrke, glasstype, fatningsstyrke, størrelse og fargenummer. NB! Ved alle henvendelser må du huske å oppgi fødselsedato/år.

Generell informasjon om briller

  • Ta brillen av og på med begge hender
  • Briller må behandles med forsiktighet for å unngå riper eller ødeleggelser. Ikke bend og bryt på den
  • Oppbevar brillen i eget etui når den ikke brukes
  • Legg aldri brillen med glassene ned mot bordglater og lignende
  • Utsett ikke brillen for sterk varme, for eksempel på bilens dashbord og lignende
  • Gni ikke på brillene uten først å skylle bort harde partikler
  • Skyll brillen i rennende lunkent vann
  • Rengjør med anbefalt rengjøringsmiddel
  • Tørk med anbefalt og ren pusseklut
  • Kom innom oss når du har behov for justering av brillen. Vi tilpasser den til deg.

Hvis du har fargeskiftende glass i brillen din, merk at disse trenger en viss tid for å opnnå full mørkhetsgrad utendørs. Det tar også tid før de blir lyse på nytt. Vanlige fargeskiftende glass vil ikke bli særlig mørke inne i en bil.

Bestill time til synsundersøkelse

Med jevne mellomrom bør en undersøke synet. En øyeundersøkelse blir utført av offentlig godkjent optiker. Undersøkelsen tar omtrent 40 minutter.