Kompetanse

For å kunne utføre synsundersøkelse, må en være offentlig godkjent optiker. I Norge går optikerutdanningen over tre år. En går igjennom verkstedsarbeid, i form av oppmåling og sliping av brilleglass, hvordan brilleglass fungerer og lærer å undersøke synet. Det å ta en synsundersøkelse læres først teoretisk, så i praksis. På skolen er det klinikk der en har mulighet til å trene på hverandre, og på eksterne pasienter. En lærer også om samsyn, øyesykdommer og andre emner som omhandler øynene.

Mastergrad

Det er også mulig å ta mastergrad i optometri.

Mastergraden gir bedre kompetanse innen helse, pasientomsorg og forståelse av synsfunksjonene, normale og unormale tilstander i øyet. Kurset gir bedre beslutningsevne i hva som er best for kunden.

Våre optikere

Øyeoptikk Teigland AS legger vekt på å kunne yte maksimalt for kunden, og ønsker derfor best mulig kompetanse blant sine optikere, og setter etterutdanning høyt. Problemer med øyene? Kom innom og prat med en av våre hyggelige optikere, og du vil bli tatt godt vare på!

Bestill time til synsundersøkelse

Med jevne mellomrom bør en undersøke synet. En øyeundersøkelse blir utført av offentlig godkjent optiker. Undersøkelsen tar omtrent 40 minutter.