Brilleglass

Alle har forskjellige behov når det kommer til brilleglass, og det finnes mange alternativ. Våre ansatte har høy kompetanse på hvilke glass som vil passe best til deg. Valg av brilleglass avhenger av bruksområdet til brillen, styrke og hvilken brilleinnfatning som er valgt. Det er bare å ta kontakt med en av våre tre butikker for mer informasjon.

Vi anbefaler det beste markedet har, til en hver tid, å tilby. Vi har i dag progressive livsstilsglass som gir deg en friere hverdag med høyere synskomfort. Vi kaller det individuelt tilpassede brilleglass. 

Individuelt tilpassede brilleglass

  • Individualitet uten kompromiss
  • De største synsfelter
  • Optimerte glass - tar hensyn til valg av innfatning og dine synsbehov
  • Gir den beste mulige synskomfort

Plast eller glass?

Vi anbefaler alle å bruke plastglass i brillen sin. Plastglass er lettere enn glassglass, og knuser ikke hvis de mistes på et fliselagt gulv. Knuser glasset mens brillen er på, kan glassplintene skade øyet. Barn og andre aktive personer må derfor ha plastglass.

Det finnes forskjellige typer plastglass. Glassene herdes slik at de tåler mer før det kommer riper. Det legges også antirefleks på toppen slik at en unngår plagsomme reflekser fra for eksempel lamper eller billykter. En kan også få ekstrabehandling på toppen som gjør glassene lettere å pusse, og det blir mindre dugg på glassene. 

Plastmaterialet som brukes i glassene har ulik brytningsindeks. Er styrken i brillen ikke særlig høy, og en skal ha en brille med ramme rundt hele, kan en holde seg til 1,5 indeks glass. Er styrken høyere, eller en skal ha en ramme uten innfatning, eller bare innfatning oppe, er det lurt å velge et tynnere og mykere glassmateriale, med indeks 1,6 eller 1,67. Det finnes enda tynnere glass, indeks 1,74, disse egner seg best til innfatninger med ramme rundt hele.

Bestill time til synsundersøkelse

Med jevne mellomrom bør en undersøke synet. En øyeundersøkelse blir utført av offentlig godkjent optiker. Undersøkelsen tar omtrent 40 minutter.