Kontaktlinser

I dag er kontaktlinser så gode at de aller fleste kan få en linse som passer til sitt bruk. Og nei – det er ikke ubehagelige å ha dem på når vi har funnet perfekt linse for deg!

Synsundersøkelse for kontaktlinser

Det er viktig å undersøke øynene når du skal begynne med linser. En grundig synsundersøkelse brukes som grunnlag ved nytilpasning. Når dette er gjort får du prøve kontaktlinsene for å kjenne på hvordan de er å ha på øynene. Så undersøker vi øynene dine igjen for å se hvordan det oppfører seg med linsene på.

Etter dette lærer vi deg å bruke linsene. Dette er viktig, fordi feilbruk kan gi mange komplikasjoner. Vil du vite mer? Sjekk ut linseskolen på c)optikks nettsider.

Etter du har begynt å bruke linsene, anbefaler vi at du kontrollerer øynene 1-2 ganger i året. Da undersøker vi at både dine øyne og du fremdeles er komfortabel med kontaktlinsebruken. Vi undersøker styrken på kontaktlinsene for å kontrollere at den er riktig, samtidig som vi planlegger for videre bruk. Dette tar cirka 20 minutter, og du får innkalling.

Vurderer du å begynne med kontaktlinser?

Det er et par ting du bør tenke over før du oppsøker optiker:

  • Hva forventes av linsene?
  • Er det i spesielle situasjoner du ønsker å bruke dem?
  • Vil du bruke dem så mye som mulig, eller kombinert med briller?

Hvis du har svar på slike spørsmål, er det enklere for deg og optikeren å sammen komme frem til hvilke linser som er riktig for deg. Enten det er dagslinser eller månedslinser, myke eller harde linser. Visse du at vi i Øyeoptikk er spesialister på harde linser?

Har du spørsmål, kontakt oss gjerne eller avtale en time til nytilpasning.

Kontaktlinsetyper

Månedslinser passer for de fleste enten du er nærsynt, langsynt, har skjeve hornhinner eller har behov for å se både på avstand og nært. Linsene brukes daglig i en måned, og rengjøres ved å oppbevare dem i linsevæske om natten. Du bytter til nye linser én gang i måneden. Noe månedslinser er også godkjent for å sove med. Kontakt din optiker for å lære mer om hvilke månedslinser som passer for deg.

Dagslinser tas på om morgenen og kastes om kvelden. De skal ikke brukes mer enn én dag. De er praktiske om du ikke bruker kontaktlinser så ofte, men bare et par ganger i uken. Det er også greit å ha med denne type linser på ferie hvor renhold og oppbevaring kan være vanskelig. Hvis du plages med at månedslinsene er uklare mot slutten av måneden kan det være greit å prøve dagslinser, da disse kastes før slike problemer oppstår. Disse finnes også med mange forskjellige korreksjonsmuligheter.

Harde kontaktlinser, også kjent som formfaste kontaktlinser, er kontaktlinser med lavt vanninnhold. De kan være ubehagelige å bruke med en gang, og har derfor litt lengre tilvenningstid. Disse er godt egnet ved enkelte øyesykdommer, f. eks keratokonus, og stor skjevhet i hornhinnen. Vær derimot obs på at disse krever en helt spesiell tilpassing av optiker.

Mange av Øyeoptikks kunder bruker harde kontaktlinser, og vi har derfor en betydelig erfaring og kunnskap på dette området.

Se bra på alle avstander med progressive linser! Hvis du føler at armene dine blir lengre og lengre når du leser, er progressive kontaktlinser noe for deg. Med progressive linser kan du se både på lang og kort avstand. Linsene finnes som månedslinser og dagslinser.

Det finnes mange grunner til å bruke linser med farge. Noen ønsker å variere sin egen øyefarge, og vi kan tilby et bredt utvalg av ulike fargede kontaktlinser. I andre tilfeller kan det være aktuelt å prøve å få en kontaktlinse til å likne mest mulig på et naturlig øye, for eksempel hvis det ene øyet er skadet. Da er spesielle kosmetiske kontaktlinser et ypperlig alternativ!

Kosmetiske linser finnes både med og uten styrke, men viktigheten av riktig tilpasning før bruk er lik ved alle varianter.

Linseabonnement

Med linseabonnement får du linsene automatisk tilsendt hver måned, og betalingen ordnes enkelt med månedlig avtalegiro.

Du kan bestille linseabonnement av optikeren etter at du har vært på linsekontroll hos oss. Prisen varierer etter hvilket abonnement du velger.

Linseabonnement

Har du opplevd å gå tom for linser fordi du har glemt å kjøpe nye? Med et linseabonnement får du linsene automatisk tilsendt hver måned, og betalingen ordnes enkelt med månedlig autogiro i banken din.

Rengjøring av kontaktlinser

Linsene skal være rene og bakteriefrie før de settes på. Det finne en rekke ulike rensesystemer. Din optiker vil velge et som passer for deg og lære deg hvordan du bruker det. Hold deg til anbefalt rensesystem. Bruker du forskjellige systemer, kan det skade linsen og forårsake allergiske reaksjoner.

Rengjøring av linsene kan virke arbeidskrevende, men det blir fort en grei rutine. Husk å skifte linsevæske hver dag og bytt til nytt linseetui hver måned.

Slik rengjør du linsene dine:

  1. Pass på at du har rene hender.
  2. Rengjør kontaktlinsene når du tar dem ut.
  3. Legg linsen i håndflaten din.
  4. Tilfør et par dråper med rengjøringsvæske og bruk lillefingeren til å gni forsiktig innsiden og yttersiden av linsen.
  5. Skyll linsen grundig med rengjøringsvæske.
  6. Fyll hvert kammer i linseetuiet med væske, ta igjen lokket og la linsene ligge i bløt til du må bytte oppbevaringsvæsken (dette avhenger av hvilken type kontaktlinsevæske du bruker. Se bruksanvisningen for nærmere informasjon).

Har du forkjølelse, influensa og liknende infeksjonssykdommer, skal du ikke bruke linser. Da er immunforsvaret ditt svekket, og muligheten for å få infeksjon øker betraktelig. Husk: En god kontaktlinsebruker har alltid et par briller i bakhånd!

Trenger du hjelp, eller lurer du på noe? Kom innom en av våre butikker, så får du hjelp av våre dyktige og hyggelige medarbeidere!

Optikeren min

Appen hjelper deg å bytte linser til riktig tid, lar deg enkelt kjøpe nye linser, hjelper deg å huske når du bør bestille linsekontroll, finner optikere i nærheten av deg og lar deg bestille synsundersøkelse.

Våre priser

Full synsprøve
m/trykkmåling, synsfeltscreening og fundusfoto
fra kr 750,-
Full synsprøve
inkludert Optomap/OCT
fra kr 1050,-
Helseattest førerrett – syn
m/refraksjon
fra kr 750,-
Helseattest førerrett – syn
u/refraksjon
fra kr 450,-
Linsekontroll

fra kr 590,-
Utvidet linsekontroll

m/refraksjon
fra kr 750,-
Nytilpasning kontaktlinser

m/etterkontroll
fra kr 1250,-
Retilpasning kontaktlinser

m/etterkontroll
fra kr 990,-
Tilpasning spesiallinser/keratokonus

(f.eks. ortho-k, harde, scleral etc)
1200,-/time
Tilpasning av filterbrille fra kr 1200,-
Henvisning og NAV-søknad
fra kr 200,-
Optomap

fra kr 300,-
OCT m/fundusfoto

fra kr 300,-
Fundusfoto

fra kr 200,-
Trykkmåling

fra kr 150,-
Synsfeltscreening
fra kr 150,-
Utdrypping

fra kr 150,-
Hel innfatning kr 440,-
Randtråd/nylon/rim/strip kr 640,-
Garnityr/egen fasong kr 940,-
Stenger fra lager

(2 stk. inkl. montering)
kr 200,-
Stenger fra lager flex

(2 stk. inkl. montering)
kr 300,-
Lodding/sveising kr 250,-
Neseputer per par kr 70,-
Skruer kr 20,-
Skruer m/mutter kr 60,-

Timebestilling

Våre butikker

Åsane Storsenter

1.desember la vi ned vår filial i Åsane Storsenter, men vi fortsetter selvsagt virksomheten i våre to butikker i Bergen sentrum: Øyeoptikk Vestre Torggate 8 og Øyeoptikk Strandgaten 3.

Hva betyr dette?

Fra og med 1. desember flytter vi ditt kundeforhold til en av våre to butikker i Bergen sentrum. Vi overfører alle fordeler du har hatt, samt kundeopplysningene dine, slik at du ikke taper på endringen.

Vi er klar over at noen av dere vil få lengre reisetid, men vi håper at vårt service-kompetansenivå vil veie opp for ulempen dette måtte medføre.

Vi ser frem til å ta imot samtlige av våre kunder fra Åsane Storsenter i våre to butikker i Bergen sentrum. Om du lurer på noe i forbindelse med ditt kundeforhold eller flytting, kom innom en av våre butikker eller ta kontakt på telefon eller e-post.

Vi verdsetter deg som kunde og håper at du vil bli med oss videre.

Kontakt oss 

keyboard_arrow_up